torstai 1. marraskuuta 2012

One and only, Elissa Steamer.

Muistan kun olin tosi pieni tyttö ja oli vuosi 2000. Olin aloittanut skeittauksen pari kesää sitten poikien kanssa markettilaudoilla. Asuttiin todella maalla ja en mä oikeen koskaan ollut edes ajatellut että maailmassa voisi mahdollisesti olla olemassa mukamas muita tyttöjä jotka skeittaa. Virojoen R-Kioski kun ei tuntenutkaan sellaisia lehtiä kun Transworld Skateboarding tai Trasher, ei meillä ollut oikeestaan mitään käryä koko lajista jos ei olisi ollut Tony Hawk`s Pro Skater Pleikkari pelejä (joita muuten pelattiin aina koko talvi taukoamatta).

 Se kesä 2000 oli taas mennyt ja syksy koitti, koulu, sade, tylsyys, voi luoja, ensimmäinen Tony Hawk`s Pro Skater (1) oli hakattu jo läpi niin moneen kertaan. En olisi ikinä arvannut että 29 syyskuuta tulisi olemaan yksi merkittävimmistä päivistä koko rullailu historiassani. 29 syyskuuta 2000 ilmestyi nimittäin Tony Hawk`s Proskater 2! Monttu auki hiljaa tuijottaen pelivalikkoa sain kaottua suustani: onks toi nainen!?? Siellähän se Elissa Steamer jäpitti pelihahmona, tyttönä, naisena öö.

  Oikeestaan siitä päivästä lähtien olen jotenkin pitänyt Steameria omana esikuvana tai sellaisena miksikäs niitä nyt kutsutaan. Seurannut hänen uraansa skeittaajana ja ihannoinut sitä läpimurtoa tyttöskeittauksessa jonka Steamer sai aikaan.

  Nyt eletään vuotta 2012 ja tästä merkkitapahtumasta on kaksitoista (12!!) vuotta aikaa, edelleen seuraan tuon ihanan naisen menemisiä ja tekemisiä. Hommaa tosin helpottaa suuri rakkauteni internet joka jakaa meille tälläisenkin mieltä ilostuttavan dokumenttaaripätkän naisesta joka edelleenkin ui mun sydämeen.

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti